Yritystarina

FI | ENG | RU

Kotimainen perheyritys

Himos-Yhtiöt Oy on yksityinen toimitusjohtaja Juhani Ojalan ja markkinointijohtaja Päivi Kuokkasen v. 1984 perustama perheyhtiö. Hiihtokeskustoiminta käynnistyi pohjoisrinteillä Tapaninpäivänä 1984, kun Hiihtokoulurinne avattiin. Virallisia avajaisia vietettiin 29. joulukuuta, jolloin rinteiden juhlallisen avauslaskun suoritti nopeuslaskulegenda Kalevi ”Häkä” Häkkinen. Paljon on vuoria valloitettu ja vuosia kulunut sen jälkeen. Rinteitä on laajennettu ja hissejä rakennettu moninkertainen määrä alkuvuosista.  Vuoden vaihteessa 2014 juhlimme Himoksen 30-vuotissynttäreitä nuorekkaissa merkeissä. Juhlavuoden kunniaksi julkaistiin myös Himottu vuori -historiikki, tarina Himoksen laskettelun vuosista. Kirjaa voi ostaa Ski Shopista ja nettikaupasta talvikauden aikana. Nykyisin kehittämistyössä ja operatiivisessa toiminnassa on vahvasti mukana myös toinen sukupolvi. Juhani Ojalan lapset Elsi ja Jouni Ojala toimivat liiketoimintajohtajina. Lisäksi Juhani Ojalan ja Päivi Kuokkasen lukiolaispoika Joona Ojala tutustuu yrityksen toimintaan koulutöidensä ohella.

Rinteet sydämenasia

Himosta on rakennettu aina laskettelijan ja lautailijan parasta tavoitellen. Positiivinen asiakaspalaute on ollut kannustavaa. Himos komeilee tutkimusten mukaan edelleen, oikullisista talvistakin huolimatta, valtakunnan terävimmässä kärjessä. Hissiliikevaihdoltaan Himos on Suomen 5. suurin keskus. Himos on palkittu lisäksi Vuoden Hiihtokeskus -tittelillä 1995 ja 2001. Työllistämme vakituisesti ympäri vuoden 15 henkilöä ja talven aikana laskettelijoita palvelee lisäksemme noin 120 kausityöntekijää. Tavoitat meidät puhelimitse 020 711 9100 tai sähköpostilla  etunimi.sukunimi@himos.fi.

Presidentti Sauli Niinistö vieraili vaalikiertueensa tiimoilta Himoksella tammikuussa 2018. Ehdokkaan aikataulu oli tiukka ja Päivi Kuokkasen järjestämät lounastarjoilut jäivät syömättä. Selfiekuva sentään ehdittiin ottamaan isäntäparin kanssa.

file-18_Info_yritystarina
_MG_4094_EL_Info_yritystarina