Himoksen rinnealueiden läheisyydessä pääset myös hiihtämään. Pohjoisrinteiden huipulla sijaitsee 4 km:n valaistu lenkki, jonne on valaistu yhteyslatu (vaativa) länsirinteiden juurelta. Ladun lähtöpaikka sijaitsee Keskimaa-rinteiden alla olevan ison P-alueen kulmassa.

Rinteiden alaosassa kulkee myös helppo perhelenkki pohjois- ja länsirinteiden välillä. Lisäksi vaihteleva hiihtolenkki löytyy golfkentän alueelta.

Sydäntalvella lumiolosuhteiden mahdollistaessa ajetaan latu Himosrannasta Pykälään ja sieltä edelleen Jämsän seudun latuverkostoon, josta hiihdettäviä kilometrejä löytyy jopa 100 kilometrin verran. Latujen varrelta löytyy myös laavuja sekä nuotiopaikkoja taukopaikoiksi.

Latuosuuskunta huoltaa

Himoksen alueen latuhuollosta vastaa Himosvuoren latuosuuskunta, jonka osakkaina ovat mm. HimosLomat, Himos Resort, HimosMajoitus, Hiihtokeskus Himosvuori Oy, Majatalo Morva ja Sport Heinonen. Myös alueen mökkiläiset ovat osallistuneet vuosimaksulla huoltokustannuksiin samoin kuin Jämsän kaupunki. Latuosuuskunta pyrkii kehittämään ja laajentamaan latu- ja reittiverkostoa lähivuosina.

» Ladut tänään, mSki-latukarttapalvelu
» Himoksen latukartta, ei reaaliaikainen (pdf 11,1 Mt)

IMG 7711 EL33726134 xxl7435122 xxl23876477 xxl